TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI (",)

Isnin, 27 Disember 2010

Uji Minda

Ni adalah permainan yang menguji minda. Selalu kalo aku takda idea nak buat apa dalam kelas relief, aku akan buat permainan macam ni la. Budak-budak memang suka la.. Siap berlumba-lumba lagi nak dapatkan jawapan walaupun aku hanya tawarkan RM1 je kepada sesapa yang boleh jawab. Ok.. mari kita berkongsi untuk permainan yang menguji minda ini..

Di atas ni, ada 8 kotak semuanya.. Sila isi angka antara 1 hingga 8 di setiap kotak dengan syarat nombor berturutan tak boleh bersebelahan dan nombor tak boleh berulang



Terangkan kepada student macam mana nak selesaikan permainan ni dan bagi masa untuk mereka selesaikan.


Korang pun mesti la cuba dulu sebelum nak uji kat student tu.. Kalo tak, korang taktau camana nak explain kat student.


Dan jawapannya ialah seperti di bawah:
*


*


*


*


*


*


*


*

2 ulasan:

Nur_Ma"Khairatun Hisan" berkata...

Assalamualikum..salam ziarah..nak try la nnt..huhu...p mmg ni jwapannye ye..

Permata Al-Mahabbah berkata...

bagus