TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI (",)

Sabtu, 5 Februari 2011

Perlukah meluahkan perasaan?

Tadi aku terbaca blog seorang blogger mengenai 'Perlukah meluahkan perasaan?'.. Entri tu tercetus sebab masa dia chatting, ada sorang perempuan luahkan perasaan sedih sebab perempuan ni sukakan sorang laki, tapi laki tu sudahpun berpunya. Then, ada la yang bagi pendapat itu la ini la.. Kebanyakan chatter perempuan cakap, perlu luahkan perasaan kat laki tu. Tapi chatter laki cakap tak perlu. Macam-macam perbezaan pendapat.. 

Teringat pulak masa zaman aku belajar kat U dulu.. Aku ada minat kat sorang laki. Dia budak kelas aku walaupun satu kelas, aku tak pernah berani nak bercakap dengan dia. Depan dia aku jadi kaku. Aku mula minat dia masa mula-mula masuk kelas tu. Pertama, sebab dia class rep. Pastu, aku tau yang dia terer main bola. Pastu, aku pernah ternampak dia pi surau. Bertambahlah hati ini menyukai dia.

Walaupun hati ni suka dia, aku tak berani nak luahkan. Rasa macam terhegeh-hegeh pulak kalo aku luahkan. Dah la masih belajar. Kawan-kawan rapat aku tau yang aku sukakan laki tu. Macam-macam depa cuba buat untuk bagi peluang kat aku. Paling kelakar, ada yang sanggup dapatkan nombor tepon laki tu untuk aku. Then, masa birthday aku, depa paksa laki tu SMS wish birthday kat aku. Serius, aku tak berani nak luahkan perasaan aku. Sepanjang  pengajian memang aku simpan je perasaan aku tu. Walaupun aku dah couple dengan orang lain, aku tetap ikut perkembangan dia. Sampai dah abis belajar pun aku tetap nak tau berita dia.

Itu kisah aku mengenai 'perlukah luahkan perasaan'. Bagi aku, tengok keadaan jugak kalo nak luahkan perasaan. Kalo nak luahkan perasaan, pastikan korang betul-betul bersedia. Macam aku, aku tak berani nak luahkan perasaan sebab ........ haha. Ade la :p

7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

L,sapa tu??..

Elhidayah Elias berkata...

sapa??

Tanpa Nama berkata...

wat2 tnya plak??

Elhidayah Elias berkata...

eleh..org tu pun buat2 tanya jugak.. :p

Tanpa Nama berkata...

napa ckp mcm 2?..

Elhidayah Elias berkata...

bcoz u r the man...fuh :)

Tanpa Nama berkata...

(",)